ΝΕΑ

Το ΚΔΑΠ Δημιουργική Μάθηση επισκέφθηκε τα γραφεία των ΕΙΔΗΣΕΩΝ

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Σήμερα η δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας Δημιουργικά Νέα επισκεφθήκαμε τα γραφεία της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο Μεταλλικό Κιλκίς.

Όταν φτάσαμε μας υποδέχτηκε ο κύριος Κωνσταντίνος Τερζενίδης και κάναμε μια συζήτηση για το πώς γράφονταν μια εφημερίδα και τι μέσα χρησιμοποιούσαν. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν οι κάμερες με το φιλμ. Ήταν κάτι που δεν γνωρίζαμε.

Επίσης υπήρχε ένα περίεργο μηχάνημα με μοχλό το οποίο εκτύπωνε μία μία τις σελίδες. Μας εξήγησαν πως υπήρχαν μικρά και κεφαλαία γράμματα για τον τίτλο που τα βουτούσαν στο μελάνι και τα τύπωναν στο χαρτί.

Επίσης υπήρχε ένας υπολογιστής πολύ παλιός (με σήμα ένα μηλαράκι) με μια πολύ μικρή οθόνη που έκανε δύσκολο το να καταλάβεις πως θα τυπωθεί. Μας έκανε εντύπωση το πόσο έχει εξελιχθεί η τεχνολογία και πλέον μπορείς να εκτυπώνεις πολύ γρήγορα και όχι όπως παλιά.

Στην συνέχεια πήγαμε στο δωμάτιο με τα γραφεία και μας έδειξαν πως τυπώνεται ένα πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα. Μας συγκέντρωσαν όλους μαζί και μας έβγαλαν φωτογραφίες τις οποίες τύπωσαν σαν πρωτοσέλιδο και μας τις έδωσαν. Φυσικά συζητήσαμε και κάναμε ερωτήσεις για να μάθουμε περισσότερα και να λύσουμε τις απορίες μας.

Στο τέλος μας μοίρασαν σελιδοδείκτες και κάρτες με εικόνες από τον νομό Κιλκίς καθώς και σοκολατάκια, παστέλια και χυμούς. Ήταν μια υπέροχη επίσκεψη και μάθαμε πάρα πολλά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον κύριο Κωνσταντίνο Τερζενίδη για την φιλοξενία και την ξενάγηση στην εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Σχετικό άρθρο από την εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρία Μ.
Κωνσταντίνα Α.
Κωνσταντίνος Σ.
Χρήστος Δ.
Σάββας  Κ.

 

 

ΚΔΑΠ Δημιουργική Μάθηση
Ένα όραμα χρόνων που συνδυάζει
την δημιουργικότητα τη μάθηση
και την αγάπη μας για τον Άνθρωπο
και ιδιαίτερα για το παιδί!

Ώρες Λειτουργίας

  • Δευτέρα με Παρασκευή 14:00 - 22:00
  • Σάββατο & Κυριακή Κλειστά
  • 21ης Ιουνίου 280, Κιλκίς
  • [+30] 23410 70621, Δομή Κιλκίς
  • 1ου Λόχου Ταβουλάρη 53, Γουμένισσα
  • [+30] 23430 42664, Δομή Γουμένισσας
  • kdapkilkis@hotmail.com
© 2018-2021 ΚΔΑΠ Δημιουργική Μάθηση (Κιλκίς & Γουμένισσα)